Silvestris von Gratavinum ist ein Naturwein, hergestellt aus rein vergorenem Saft von Carignan- und Syrah-Trauben mit wilden Hefen. Er reifte 11 Monate in neuen französischen Eichenfässern von 400 L. Bei guter Lagerung entwickelt sich dieser Wein in den nächsten 5 Jahren positiv weiter. Der Jahrgang 2015 brachte eine limitierte Produktion von 2 340 Flaschen. Das Priorat ist eine Region mit Böden, die reich an Llicorella sind – eine Schieferart aus verdichteten Tonsedimenten, die den Weinen einen mineralischen Charakter verleiht. Die Trauben stammen aus Weinbergen, die nie mit Chemikalien behandelt wurden, ohne Bewässerung, damit die Reben tiefere Wurzeln entwickeln
Tasting notes
Dark garnet with violet hues.
Intense aroma of ripe fruit, forest and mineral notes.
Full bodied and well balanced; again loads of ripe fruit, slightly spicy with a mineral background.
Long and wild.
Parés Baltà Winery The Parés Baltà winery dates back to 1790, today still is a family owned and run winery producing high quality wines and cavas. Parés Baltà uses organic and biodynamic farming methods; no pesticides or fertilizers and no artificial irrigation is done. Sheep fertilize the soils and bees pollinate the vines during the blooming season. Biodynamic farming is a sustainable and organic method developed by Rudolph Steiner that studies the benefits between organisms and their environment. Combining the use of manures, compost, and following the astrological sowing and planting calendar. FiGee Fine Goods is the official importer in Switzerland of Gratavinum Spanish Wines.