Silvestris de Gratavinum est un vin naturel élaboré à partir du jus fermenté pur de raisins Carignan et Syrah, avec des levures indigènes. Il est élevé pendant 11 mois en fûts neufs de chêne français de 400 L. Dans de bonnes conditions de conservation, ce vin évoluera favorablement au cours des 5 prochaines années. Le millésime 2015 a donné une production limitée de 2 340 bouteilles. Le Priorat est une région aux sols riches en Llicorella : une ardoise formée d’argiles compactées qui confère aux vins un caractère minéral. Les raisins proviennent de vignobles jamais traités avec des produits chimiques, sans irrigation, afin de favoriser des racines plus profondes.
Tasting notes
Dark garnet with violet hues.
Intense aroma of ripe fruit, forest and mineral notes.
Full bodied and well balanced; again loads of ripe fruit, slightly spicy with a mineral background.
Long and wild.
Parés Baltà Winery The Parés Baltà winery dates back to 1790, today still is a family owned and run winery producing high quality wines and cavas. Parés Baltà uses organic and biodynamic farming methods; no pesticides or fertilizers and no artificial irrigation is done. Sheep fertilize the soils and bees pollinate the vines during the blooming season. Biodynamic farming is a sustainable and organic method developed by Rudolph Steiner that studies the benefits between organisms and their environment. Combining the use of manures, compost, and following the astrological sowing and planting calendar. FiGee Fine Goods is the official importer in Switzerland of Gratavinum Spanish Wines.